Primaria

Comuna Jurilovca

JURILOVCA

Judetul Tulcea

Comuna Jurilovca

Informatii utile

🚫 Arderea frunzelor și a resturilor vegetale uscate este o activitate interzisă – ne reamintește Garda de Mediu.
 
🍂 Arderea resturilor uscate afectează calitatea aerului, degradează stratul fertil de sol și are consecințe asupra sănătății oamenilor. În timpul arderii vegetației uscate, în atmosferă se elimină substanțe toxice care dăunează sănătății celor ce locuiesc în preajmă. 
 
🔥Nu în ultimul rând, în spațiile deschise unde se ard iarba uscată și frunzele apar riscuri mari de incendii de vegetație care se pot extinde cu ușurință spre zone locuite, producând daune semnificative.
Economie

Infrastructura

Drumuri


Pe direcţia nord-sud comuna Jurilovca este traversată de drumul judeţean DJ 222. Drumul județean care leagă Jurilovca de Capul Doloșman este DJ229P și fost recondiționat de Consiliul Județean Tulcea în anul 2011. Distanţele faţă de cele mai apropiate localităţi sunt: 89 Km faţă de Constanţa, 55 Km faţă de Tulcea şi 32 Km faţă de Babadag. Localitatea dispune de mijloace de legătură care asigură conexiunile cu toate celelalte localităţi cu care se învecinează, DJ229P – Jurilovca – Capul Doloșman.
Modernizarea infrastructurii constituie o prioritate constantă pentru Primăria Comunei Jurilovca, prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2015 fiind asfaltate 5 km de drumuri stradale.
De asemenea, în anul 2013 a fost reabilitat Miniportul Turistic Jurilovca, oferind o deschidere semnificativă din punct de vedere turistic comunității locale și întregii regiuni.

Gestionarea deşeurilor

Comuna nu are un sistem integrat de management al deşeurilor. Primăria acoperă serviciul de colectare a deşeurilor, fără sa existe o altă verigă de reciclare sau valorificare în acest proces.
Începând cu anul 2015, Jurilovca este beneficiarul unui proiect derulat de Ministerul Mediului cu sprijinul Băncii Mondiale privind realizarea unei platforme de gunoi de grajd în localitatea Sălcioara, dotarea sa cu utilaje și conștientizarea și implicarea fermierilor din regiune privind diminuarea fenomenului de poluare cu nitriți de la nivelul comunei.

Apa şi canalul

Comuna Jurilovca dispune parţial de canalizare şi apa curentă.
Aproximativ 75% din străzile din Jurilovca beneficiază de canalizare, în timp ce pentru localitățile Sălcioara și Vișina investiția privind rețeaua de canalizare va fi asigurată prin fonduri
guvernamentale (Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Mediului etc) sau europene.
Toate cele trei localități beneficiază de apă curentă, însă locuitorii din Vișina plătesc în sistem paușal, având în vedere că la nivel local rețeaua de apă este în curs de finalizare.

Prin utilizarea acestui site va exprimati acordul cu privire la politica noastra de cookie-uri.