Primaria

Comuna Jurilovca

JURILOVCA

Judetul Tulcea

Comuna Jurilovca

Informatii utile

🚫 Arderea frunzelor și a resturilor vegetale uscate este o activitate interzisă – ne reamintește Garda de Mediu.
 
🍂 Arderea resturilor uscate afectează calitatea aerului, degradează stratul fertil de sol și are consecințe asupra sănătății oamenilor. În timpul arderii vegetației uscate, în atmosferă se elimină substanțe toxice care dăunează sănătății celor ce locuiesc în preajmă. 
 
🔥Nu în ultimul rând, în spațiile deschise unde se ard iarba uscată și frunzele apar riscuri mari de incendii de vegetație care se pot extinde cu ușurință spre zone locuite, producând daune semnificative.
Descriere

Descrierea comunei Jurilovca

Așezare

Comuna Jurilovca este situată în zona de centru – sud a judeţului Tulcea, pe malul lacului Razelm, delimitată de următoarele teritorii comunale: la nord teritoriul administrativ al comunei Sarichioi, la vest teritoriul administrativ al comunei Ceamurlia de Jos, la sud judeţul Constanţa iar la est teritoriul administrativ al comunei Murighiol( lacul Razelm). Satele componente ale comunei sunt: Jurilovca – reşedinţa de comună, Vişina şi Salcioara. O situaţie aparte o prezintă aşezările marginale, de la contactul cu podişul dobrogean (Sarichioi, Jurilovca, Baia), unde prevalează culturile agricole. Satul de reşedinţă al comunei omonime, este situat în nordul lacului Goloviţa, la circa 5-6 km V de capul Doloşman, într-o regiune în care dealurile estice ale Podişului Babadag coboară în trepte spre lacurile Razim şi Goloviţa, formând promontorii stâncoase. La N este dominat de dealul Cerdac (50-100 m), iar la S este delimitat de câmpia îngustă din jurul lacului. Este accesibil dinspre Babadag (prin Enisala) sau Două Cantoane. Vatra satului este de tip adunat şi are o textură relativ regulată, cu uliţe care se intersectează în unghi drept.

Comuna Jurilovca

Jurilovca este o comună în județul Tulcea, Dobrogea, România, formată din satele Jurilovca (reședința), Sălcioara și Vișina.

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Jurilovca se ridică la 3.935 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 5.184 de locuitori.[3] Majoritatea locuitorilor sunt români (59,82%), cu o minoritate de ruși lipoveni (37,28%). Pentru 2,47% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (51,26%), dar există și minorități de ortodocși de rit vechi (40,46%) și adventiști de ziua a șaptea (4,96%). Pentru 2,49% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.

Comuna Jurilovca este administrată de un primar și un consiliu local compus din 13 consilieri. Primarul, Eugen Ion, de la Partidul Social Democrat, a fost ales în 2012. Începând cu alegerile locale din 2016, consiliul local are următoarea componență pe partide politice:

   PartidConsilieriComponența Consiliului
 Partidul Social Democrat10          
 Partidul Național Liberal2          
 Partidul Alianța Liberalilor și Democraților1          

 

Prin utilizarea acestui site va exprimati acordul cu privire la politica noastra de cookie-uri.